Актуелности

Oбјавена е минимална плата за месец април 2020 до март 2021 година

Во „Службен весник на РСМ“ бр.75/20  согласно Законот за минимална платаМинистерството за труд и социјална политика го објави новиот износ за периодот Април 2020 до Март 2021 година.Износот на минималната плата во бруто износ почнувајќи од платата за април  2020 година изнесува 21.776 денари. Врз ...
Read more......

ОДЛОЖЕНО СПРОВЕДУВАЊЕТО НА ЗДРАВСТВЕНИТЕ ПРЕГЛЕДИ (СИСТЕМАТСКИ, ПРЕТХОДНИ, НАСОЧЕНИ И ПЕРИОДИЧНИ) НА ВРАБОТЕНИТЕ СОГЛАСНО ЗАКОНОТ ЗА БЗР

Согласно заклучокот од состанокот на Главниот координативен штаб на Владата на РСМ за справување на ситуацијата со ширење на коронавирусот, Министерството за здравство се задолжи да донесе соодветен правен акт со кој ќе се одложат сите сиcтeмaтcки здравствени прегледи кои работодавачите ги ...
Read more......