Закон за минимална плата

ПОКАЧУВАЊЕ НА МИНИМАЛНАТА ПЛАТА ОД 01.07.2020 ГОДИНА

Согласно објавата на Министерството за труд и социјална политика објавена во „Службен весник на РСМ“ бр.75/20 и Уредбата со законска сила за примена на Законот за минимална плата „Службен весник на РСМ“ бр.88/20, Минималната плата за периодот јули 2020- март 2021 година е следнава:

НЕТО ИЗНОС – 14.934
БРУТО ИЗНОС- 21.776

Напишете коментар

Вашата адреса за е-пошта нема да биде објавена. Задолжителните полиња се означени со *