Данок на додадена вредност

ПРЕДЛОГ ИЗМЕНИ И ДОПОЛНУВАЊА НА ЗАКОНОТ ЗА ДАНОК НА ДОДАДЕНА ВРЕДНОСТ

Владата на денешната седница го утврди текстот на Предлог-законот за изменување и дополнување на Законот за данок на додадена вредност, со кој се укинува сметко-потврдата како задолжителен документ придружен со фискална сметка за промет до 6.000 денари. Истотака со предложениот закон, се врши и зголемување на прагот за задолжителна регистрација за целите на данокот на додадена вредност од досегашните 1.000.000 денари на 2.000.000 денари. Предложените законски измени ќе бидат испратени на усвојување во Собранието.

Напишете коментар

Вашата адреса за е-пошта нема да биде објавена. Задолжителните полиња се означени со *