Придонеси на зголемена плата

ОБЈАВЕН ЗАКОНОТ ЗА СУБВЕНЦИОНИРАЊЕ НА ПРИДОНЕСИТЕ ЗА ЗГОЛЕМЕНА ПЛАТА

Во однос на Законот за субвенционирање на придонесите од задолжително социјално осигурување поради зголемување на плата објавен во Службен весник бр.239/19 од 19.11.2019 напоменуваме дека субвенционирањето на придонесите за зголемување на платите започнува да се применува со исплата на плата за месец октомври 2019 година.Овој закон ке се применува од 1 ноември 2019 година до 31 октомври 2022 година.

Напишете коментар

Вашата адреса за е-пошта нема да биде објавена. Задолжителните полиња се означени со *