Придонеси на зголемена плата

OБЈАВЕНА НОВАТА ШИФРА ВО МПИН ЗА СУБВЕНЦИОНИРАЊЕ НА ПРИДОНЕСИТЕ ЗА ЗГОЛЕМЕНА ПЛАТА

Во службен весник на РСМ бр.244/19 објавен е Правилникот за начинот на пресметката на износот за субвенционирање и постапката за субвенционирање на придонесите од задолжително социјално осигурување по основ на зголемување на плата.Правилникот влегува во сила од 27 ноември 2019 година

Со Правилникот се пропишува нова шифра за МПИН за субвенционирање на придонесите при зголемени плати(404).

Напишете коментар

Вашата адреса за е-пошта нема да биде објавена. Задолжителните полиња се означени со *