мојДДВ

СООПШТЕНИЕ ОД УЈП ЗА МЕРКАТА МОЈ ДДВ

Согласно член 8 и член 16 од Законот за враќање на дел од данокот на додадена вредност на физичките лица (Службен весник на РСМ, бр.133 од 28.06.2019 година), Управата за јавни приходи по службена должност во декември 2019 година ќе изврши враќање на дел од данокот на додадена вредност на трансакциската сметка на граѓаните- корисници на оваа апликација.

Напомена:

Корисниците на апликацијата МОЈ ДДВ треба да внесат лична трансакциска сметка, во спротивно нема да може да се изврши враќање на данокот.

Напишете коментар

Вашата адреса за е-пошта нема да биде објавена. Задолжителните полиња се означени со *