Закон за минимална плата

OБЈАВЕНИ ИЗМЕНИТЕ ВО ЗАКОНОТ ЗА МИНИМАЛНА ПЛАТА

Со измените на Законот за минимална плата објавен во Службен весник бр.239/19 од 19.11.2019, почнувајќи од платата за месец Декември 2019 година висината на минималната плата ке изнесува 14.500 денари во нето износ

Напишете коментар

Вашата адреса за е-пошта нема да биде објавена. Задолжителните полиња се означени со *